Categoria CE

Categoria CE – Ansamblul de vehicule constand intr-un autovehicul tragator din categoria C si o remorca sau semiremorca a carei masa maxima autorizata este mai mare de 750 kg.

Puteti incepe cursurile chiar daca nu ati implinit varsta de 21 ani (cu cel mult 3 luni inainte).

Ore teorie nelimitate (10 ore minim) + 10 ore pregatire practică.

Durata: minim 2 saptamani, maxim 9 luni.

Plata se poate efectua si cu cardul.
Se poate plati in rate, pe perioada scolarizarii, cu avans de minim 500 lei, plus 390 lei dosarul.
Se poate plati prin BT Star, in 5 sau 6 rate lunare – dobanda totala a bancii este de aproximativ 60 lei pentru intreaga suma.

Inscrierea la cursuri se face in cativa pasi simpli, cu urmatoarele documente:

– actul de identitate si permisul de conducere;
– cerere de inscriere (completata de cursant la sediul scolii);
– formular confidentialitate date personale (completat de cursant la sediul scolii);
– contract de scolarizare incheiat intre scoala si cursant.

Intocmire dosar: 390 lei – daca s-au efectuat C si CE împreună, și nu e necesară refacerea actelor, se achită doar 100 lei

Dosarul cuprinde:

– Copie act identitate si copie permis de conducere;
– Aviz psihologic in cadrul firmei noastre – la sediu din M39/la Clinica VITALMED;
– Fisa medicala – la Clinica VITALMED (langa Parc Eminescu) – 15:00-16:30 (dosarul cuprinde o singura efectuare a fisei – valabila 12 luni – refacerea fisei medicale se achita separat, daca este cazul)
– cerere de examinare;
– fisa de scolarizare;
– cazier judiciar – gratis, de la Politia Judeteana (Tiglina);
Dupa intocmirea acestor documente incepe pregatirea teoretica.

Dosarul pentru examen* va contine:

– Copie act identitate si copie permis de conducere;
– Cazier judiciar;
– Formular consimtamant prelucrare date pentru cazier judiciar;
– Cerere de examinare si fisa de scolarizare pentru dosar (se elibereaza in momentul inscrierii);
– Chitanta eliberare permis, in valoare de 89 lei, platita la Posta/CEC (se poate plati pe parcursul scolarizarii sau la finalul acesteia).

*Dosarul pentru examen se elibereaza de la scoala dupa 2 zile de la finalizarea sedintelor de conducere..

Tutorial – pasii pe care ii parcurgeti de la inscriere pana la sustinerea examenului

Persoana care solicita obtinerea categoriei “CE” se prezinta la sediul scolii cu actul de identitate, permisul de conducere (dupa caz) si cu un avans de 500 lei.
In acel moment se incheie contractul de scolarizare (pretul stabilit in contract ramane valabil pana la finalizarea scolii, indiferent de modificari ale combustibilului, dar nu mai mult de 9 luni) si dupa intocmirea fisei medicale si a avizului psihologic, poate incepe pregatirea teoretica.
Orarul cursurilor va fi anuntat in momentul inscrierii. 
La sfarsitul orelor de teorie, cursantul va sustine un test grila, fapt ce-i confera dreptul de a continua pregatirea in traseu.
Dupa sedintele practice desfasurate in traseu, va fi din nou examinat, obtinand, din partea instructorului, un calificativ.
La sfarsitul pregatirii, cursantul primeste de la scoala dosarul completat cu toate documentele (in urma unei verificari teoretice finale) si merge la politie pentru sustinerea examenului teoretic si programarea examenului practic.
Sala odata luata, ramane valabila si dosarul va avea valabilitate un an de zile de la finalizare.

Examenul final – ce trebuie sa stiti?

Examenul pentru obtinerea categoriei CE consta in sustinerea a doua probe: teoretica si practica
Testul cuprinde 11 intrebari, timpul de solutionare fiind de 20 minute. Pentru a promova examenul teoretic, candidatul trebuie sa raspunda corect la cel putin 9 intrebari.
Traseul consta in proba practica de conducere, rezultatul examinarii consemnandu-se prin calificativul “admis” sau “respins”.
Persoana care, desi admisa la proba toretica, nu se prezinta in termen de un an de la data absolvirii cursurilor, pentru sustinerea probei practice, este declarata “respins”.
Candidatii declarati „Respins” la proba practica pot fi reprogramati pentru sustinerea unei noi probe dupa o perioada de cel putin 15 zile, cu achitarea si efectuarea a 6 ore de pregatire practica suplimentara. In urma finalizarii acestor ore, se va elibera o adeverinta care se ataseaza la dosarul in vederea reprogramarii examenului practic.

Ore suplimentare – la cererea dumneavoastra

Orele suplimentare se fac in cazul in care o persoana detine permis de conducere categoria “CE”, dar nu a mai condus de mult timp sau urmeaza cursurile scolii de soferi si a terminat cele 10 ore obligatorii.

De asemenea daca un cursant a fost declarat RESPINS la proba practica are nevoie de 3 sedinte suplimentare si de eliberarea unei adeverinte pentru a se putea reprograma la o alta proba practica.

La categoria CE se incadreaza:

Ansamblul de vehicule constand intr-un autovehicul tragator din categoria C si o remorca sau semiremorca a carei masa maxima autorizata este mai mare de 750 kg.

Școala de șoferi Aviația © 2020 | Site creat de Brand Developer. Termeni și condiții