Da, trebuie stii sa scrii si sa citesti si sa iei examenul psihologic.
Nu. Trebuie sa asteptati eliberarea permisului. Hartia primita in urma examenului nu este o dovada a permisului de conducere.
La categoriile de amatori-6 luni iar la cele de profesionisti- 9 luni.
Nu. Trebuie sa figurati ca elev la scoala, cu toate documentele necesare.
Nu. Nu se echivaleaza cursurile efectuate in alta tara.
Permisul va veni prin Posta la adresa din buletin in 2-3 zile lucratoare.
Nu. Inscrierea se face doar cu buletinul si permisul (dupa caz). Dosatul si tipizatele vor fi intocmite de scoala.
Dupa inscrierea la unul din sediile noastre, o sa va ghidam catre fisa medicala si pentru avizul psihologic (sediul Aviatia din M39)
se atașează la dosarul pentru examinare, o fisa medicala pentru preschimbare si cu o zi inainte de traseu, se merge la politia rutiera pentru a opera in sistem noua valabilitate.
La momentul examinării este nevoie de un permis de conducere romananesc.
Un an de zile din momentul finalizării sedintelor practice.
Carte identitate, fisa medicala, permisul tradus, chitanta 89 lei pentru eliberare permis, documentul “driving record”
Da, atașând la dosar hotărârile judecătorești si mers la politia rutiera inainte de examenul teoretic, pentru citirea dosarului.
Doar cei de la redobandire si cei care sunt inscrisi in cazierul judiciar.
Da, orele suplimentare sunt nelimitate pana la susținerea examenului final.
Nu este nevoie de echipament special pentru efectuarea sedintelor practice. Se va da de la scoala pentru fiecare cursant in parte cagula, iar cursantii trebuie sa vine cu ghete (sau orice incaltaminte ce depaseste glezna) si haine lungi (nu tricou si pantaloni scurti).
Da, pentru categoria B sunt necesare efectuarea celor 15 sedinte pentru a se putea finaliza dosarul si a se face programarea la sala.
Din taxa pe care dvs. ati achitat-o noi vom opri doar banii pe serviciile pe care vi le-am efectuat, nimic in plus. Mai mult decat atat, dvs. ati semnat la inscriere un contract unde este specificat clar ca daca doriti retragerea de la cursurile scolii noastre din motive independente de noi, vi se va opri automat contravaloarea serviciilor prestate pana in momentul semnarii cererii de retragere.
Taxa de scolarizare se poate plati si in 3-4 rate, in functie de disponibilitatea dvs. financiara, insa se va achita obligatoriu pana la finalizarea scolarizarii. In consecinta, nu se pot efectua sedinte practice daca taxa de scolarizare nu este achitata si automat, nici scolarizarea nu va fi finalizata.
Taxa de scolarizare poate fi platita astfel: la inscriere este necesar un avans minim de 200-300 lei, dupa a2-a sedinta practica se mai aduce o rata de 400-500 lei , dupa alte 5-6 sedinte, puteti sa mai aduceti o rata de 500 lei si la a10-a sedinta diferenta pe care o mai aveti de achitat.
In principal, ne-am ales instructorii care au demonstrat ca pot avea rabdare cu cursantii si nu isi pierd rabdarea, mai ales ca ei sunt acolo special pentru a va invata pe dvs. Este necesar intr-adevar, sa rezonati unul cu altul si sa puteti intelege usor explicatiile acestuia. (Eu va recomand de exemplu pe dl Mitrofan, pentru ca este si mai disponibil in aceasta perioada si veti face sedintele mai des.)
Hotararile judecatoresti ramase definite sunt necesare nu doar noua, scolii de soferi, ci si celor de la Politie Rutiera unde va veti inregistra dosarul pentru a putea sustine examenele. Cei de la Politia Rutiera va va citi aceste hotarari, si abia dupa ce vor fi citite veti fi chemat pentru a sustine examenul teoretic. Daca aceste hotarari nu sunt complete, din pacate nu veti putea sustine examenele.
Programa scolara prevede o perioada minima de scolarizare ce nu poate fi scurtata cu nici macar o zi. Nici sistemul informatic al Autoritatii Rutiere Romane nu ne permite sa finalizam o scolarizare inaintea de implinirea termenului minim.Vom face tot posibilul ca scolarizarea dvs. sa fie terminata in perioada minima si sa dati examenul teoretic cat mai repede posibil.
Nu puteti sustine examenul teoretic inainte de a implini varsta. Putem termina scolarizarea fara probleme, insa examenele le veti putea incepe abia a 2-a zi dupa ziua dvs. de nastere.
Examenul teoretetic se sustine la Politia Rutiera langa Catedrala, pe Strada Domneasca. Cum intrati in curte, drept in fata este Serviciu Permise si acolo veti cobori la demisol unde va veti inregistra dosarul si veti face poza, iar la etajul 1 veti sustine examenul.
Nu, dupa ce ati fost declarat admis la examenul teoretic si v-ati programat la traseu, dosarul il pastrati dvs. pentru ca veti avea nevoie de el si la examenul practic. Ce trebuie sa faceti dvs. imediat cum va programati la traseu este sa il anuntati pe domnul instructor de data de traseu, pentru a va putea fi alaturi in acea zi.
Nu, cei de la Politia Rutiera nu mai accepta caziere scoate online ci doar de la ghiseu. Cazierul se elibereaza pe loc, gratuit, de la Politia din Tiglina.